Trafo Chips

Veelgestelde vragen

Kies hieronder jouw vraag

Aan de chips wordt 1 – 2% zout toegevoegd. Hierdoor bevat de chips van Trafo maximaal 2 gram zout per 100 gram chips.

De chips wordt gefrituurd in 100% biologische zonnebloemolie gebakken. Uitzonderingen zijn een paar soorten chips die onder de Heart range vallen. Dit zijn ‘chips gebakken in kokosolie’ en ‘chips gebakken in olijfolie’. Zoals de naam al zegt worden deze soorten gebakken in 100% biologische kokosolie of 100% biologische olijfolie.

Er kan niet gegarandeerd worden dat de kruidenmengsels die op de chips zitten glutenvrij zijn. Hierdoor kunnen alle soorten Trafo chips sporten van gluten bevatten.

Gluten bevattende granen: Trafo Pretzel sticks (tarwemeel en gerstemoutextract).

Melk (inclusief lactose): Classic chips Sourcream & Onion, Handcooked chips Sourcream & Onion, Handcooked chips Sourcream & Onion, Stone Ground Tortilla Sourcream, Tortilla chips Nacho, Cheese Flips, Kindersnacks Mini Rijstwafeltjes Chocolade, Kindersnacks Mini Rijstwafeltjes Yoghurt Chocolade, Kindersnacks Rozijnen in chocolade en Kindersnacks Rozijnen in yoghurt.

Pinda: Cornpeanuts.

Selderij: Classic chips Salt & Vinegar.

Soja: Kindersnacks Rozijnen in yoghurt en Kindersnacks Rozijnen in melkchocolade.

De producten van Trafo die niet veganistisch zijn, zijn: Classic chips Sourcream & Onion, Handcooked chips Sourcream & Onion, Handcooked chips Sourcream & Onion, Stone Ground Tortilla Sourcream, Tortilla chips Nacho, Cheese Flips, Kindersnacks Mini Rijstwafeltjes Chocolade, Kindersnacks Mini Rijstwafeltjes Yoghurt Chocolade, Kindersnacks Rozijnen in chocolade en Kindersnacks Rozijnen in yoghurt. Deze producten zijn niet veganistisch doordat er melkpoeder in de producten is verwerkt. 

Nee, de groentechips bevat geen glucosestroop. Vroeger bevatte de groentechips van Trafo glucosestroop. Het product is verbeterd en de glucosestroop is uit het product gehaald. Hierdoor bevat de groentechips van Trafo geen glucosestroop en is het een onjuist dat glucosestroop in het Portugees nog op het etiket staat vermeld. Inmiddels is de verpakking aangepast.

Zodra zetmelen (in een aardappel) op een hogere temperatuur dan 120 graden Celsius wordt gebakken ontstaat acrylamide. FZ Organic doet haar best om de hoeveelheid acrylamide zoveel mogelijk te beperken. Zo worden veel van onze chips geblancheerd en wordt er gebruik gemaakt van een vacuümoven. Bij het bakproces in deze oven ontstaat minder acrylamide. 

Een composteerbare verpakking is gemaakt van cellulose en suiker in plaats van plastic. Hierdoor kan de verpakking in de groene conainer gegooid worden na het consumeren van de chips. De verpakking zal na ongeveer 6 weken helemaal gecomposteerd zijn. De soorten chips van Trafo die op dit moment zijn verpakt in een composteerbare verpakking zijn de Hummus chips, Lentil chips en Stone Ground Tortilla’s.

Stuur dan een mailtje via ons contactformulier dan helpen wij je zo snel mogelijk!

nl_NL
en_GB nl_NL